551F6B54-EFDE-4037-9780-B44B0668B896

En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett.

Misstankarna riktas mot familjens städerska som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer, och försätter därmed sig själv och andra i livsfara.

Syndabocken är den fristående sjätte delen i den omtyckta serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Det är en fängslande samtidsdeckare om lögner, hämnd och dysfunktionella familjer. Hur väl känner du egentligen ditt barn?

Kopierat från Adlibris.

 

Mitt omdöme

Det är fullpott för denna mycket bra bok. Den är spännande från första till sista sidan. Det är roligt att läsa om Emma igen. Intressant att följa hennes liv som mamma och polis. Både Emma och hennes kollega ”Nyllet” verkar vara sympatiska. Det är inte så mycket miljöbeskrivningar i denna bok. Utan det är mer fokus på själva brottet. Det tycker jag är bra. Boken är inte förutsägbar. Slutet är väldigt spännande. Jag tycker att det är en riktig ”cliffhanger” i slutet. Boken är lättläst. Jag sträckläste boken, så bra tycker jag att den är. Nu hoppas jag på att det blir en fortsättning snart. Kan knappt vänta. Sofie Sarenbrant är en favorit bland alla deckarförfattare. Jag rekommenderar varmt boken Syndabocken.

 

Betyg: 5/5

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s