Broder Jacob av Emelie Schepp

213702BC-FF07-49C0-87CF-97B29BE2FB5C
En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv – Danilo Peña.

(kopierat från Adlibris)

 

Mitt omdöme:

Jag gillar allt som Emelie Schepp skriver och denna bok är inget undantag. Boken Broder Jacob är mycket bra och spännande. Det är spänning från första till sista sidan. I denna bok så är det inte mycket om Janas förflutna. Det tycker jag är bra. Boken handlar om utanförskap, syskonskap och svek. Även lite kärlek. Det är bitvis lite otäckt. Jag tycker att det är bra miljöbeskrivningar. Boken är inte förutsägbar. Den avslutas med en liten ”cliffhanger”. Jag ser fram emot att få läsa nästa del. Hoppas att den kommer snart. Jag rekommenderar varmt boken Broder Jacob.

Betyg: 5/5

Jag fick boken av Harpercollins. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s